Zomerschool

Wat zijn we toch in een heftige tijd beland. Waar we ons met zijn allen inzetten voor de participatie van ‘onze’ Vughtse bewoners, leven we nu juist allemaal in isolatie. Een grotere tegenstelling is bijna niet in te denken.

Door alle corona ontwikkelingen hebben jullie even niks van ons gehoord, maar we hebben natuurlijk toch een Zomerschool in het vooruitzicht.

Het goede nieuws:
Ouderen Samen heeft van de Bossche stichting “Steun voor ouderen in Den Bosch en omgeving” een subsidie ontvangen en ABZ ontving bericht van Fonds Sluyterman Van Loo dat we ook weer subsidie van hen ontvangen. Fonds Sluyterman Van Loo heeft aan deze toekenning wel een hele belangrijke restrictie toegevoegd: ‘Wij geven onze bijdrage onder de voorwaarde dat u pas kosten gaat maken als er zicht is op het einde van de Corona-maatregelen’.

Hoe verder:
Hierover hebben wij samen overleg gehad om te kijken of de visie van Ouderen Samen en ABZ hetzelfde is. Globaal betekent dat wat ons betreft: gezondheid en veiligheid staan nu voorop.

Maar wat heeft dat dan te betekenen voor de Zomerschool?
Helaas kunnen we niet in de toekomst kijken, maar we weten wel dat we in de zomer nog niet zo veel kunnen en bij alles wat we organiseren mogen we er vanuit gaan dat veel mensen wellicht nog ‘angstig’ zijn. Maar we weten eigenlijk ook wel heel zeker, dat als de mogelijkheid er wel weer is, mensen erg blij zullen zijn met enkele activiteiten en de mogelijkheid om weer anderen te ontmoeten.

We zijn daarom in de voorbereiding voor een aangepaste Zomerschool, waarbij we denken aan kleinschalige activiteiten waarvan wij denken dat die eventueel, als Nederland langzaam weer van ‘het slot af gaat’, door kunnen gaan.

Welke activiteiten zouden dan mogelijk kunnen?

  • Activiteiten waarbij we de veilige onderlinge afstand in acht kunnen nemen (groepen worden wat ons betreft dus kleiner)
  • Activiteiten zoveel mogelijk in de buitenlucht, ook met inachtneming van de veilige afstand.
  • We gaan niet met bus of auto’s (carpoolen) op pad
  • Activiteiten die binnen plaatsvinden álleen als we zeker zijn van de ‘veilige afstand’ en niet te grote groepen
  • Deelnemers zijn helaas niet welkom bij hoesten, verkouden, koorts etc.

Wanneer gaan we dan echt van start?
We gaan pas communiceren en het programma naar buiten brengen als er zicht is op het einde van de Corona-maatregelen. We houden nu rekening met 1 juni. Tot die tijd werken we dus achter de schermen en maken we geen afspraken die mogelijk geld kosten en later niet door kunnen gaan.

Als de Zomerschool door kan gaan starten we op 13 juli en zal de laatste activiteit plaatsvinden op 14 augustus.

In het uiterste geval gaat de Zomerschool helemaal niet door, maar daarover kunnen/zullen we pas definitief in (eind) mei besluiten.