Lezing 12 december 19.30u over de tradities van de Gilden

De Tradities van de Noord-Brabantse Schuttersgilden gaan al eeuwen terug en bestaan uit veel meer dan alleen het organiseren van grote festijnen met slaande trommels en vliegende vendels. De Schutterij is een manier van leven, die bijvoorbeeld indrukwekkend tot uiting komt tijdens begrafenissen of crematies met gildeneer. Schuttersgilden bieden gezelligheid, sport en ontmoeting – en dat allemaal gekleurd door allerlei tradities.

Vanavond vertelt Bert Kluytmans, hoofdman van Gilde St. Catharina meer over het ontstaan van de Gilden, de taken en tradities. In Vught hebben we twee gilden: Gilde Sint Catharina en Sint Barbara/Sint Sebastiaan. En ook hier gaan de tradities zeer ver terug. Bert Kluytmans vertelt u meer over de verschillen en overeenkomst en niet onbelangrijk: het voortbestaan.

De lezing wordt gehouden in DePetrus, Heuvel 2 in Vught op woensdag 12 december om 19.30 uur en kost 7,50 euro, inclusief een kop koffie of thee.

Inschrijven kan hier of op het kantoor van ABZ in DePetrus.

De volgende lezing staat gepland op 9 januari om 19.30u. De lezingen zijn een coproductie van Bibliotheek Vught, het Vughts Museum en ABZ.