Geheugencafé: Zorgvilla Ome Jan – 13 oktober Huize Elisabeth

ZORGVILLA OME JAN
door Menny Landman en Didier Thomeer

In het buitengebied tussen Den Bosch en Vught staat een unieke zorgvilla speciaal voor mensen met dementie waar de zorg volledig is afgestemd op persoonlijke wensen en behoeften van de bewoner.

In een levendige presentatie nemen Menny Landman en Didier Thomeer je vlak voor de officiële opening mee in de ontstaansgeschiedenis en de unieke kenmerken van Zorgvilla Ome Jan. Menny heeft in 1999 Standby Thuiszorg opgericht en heeft in de thuiszorg gezien dat liefde en eigen regie de pijlers zijn voor goede dementiezorg. Die heeft ze als uitgangspunt gebruikt voor de opzet van Ome Jan. Didier heeft een horeca achtergrond en zal als locatiemanager de bewoners een warm en liefdevol thuis geven.

Zorgvilla Ome Jan is het eerste van een aantal zorghuizen dat de komende jaren onder de vlag van Wonen bij de Familie binnen Brabant wordt gerealiseerd. Het uitgangspunt van Zorgvilla Ome Jan is om een unieke plek te creëren waar mensen met dementie de regie kunnen behouden en op een veilige manier zowel binnen Ome Jan als op Fort Isabella hun eigen leven kunnen leiden.

Menny en Didier bespreken de uitgangspunten van deze vernieuwende en persoonlijke vorm van dementiezorg en de wijze waarop de zorg en het welzijnsprogramma zijn opgezet om mensen met dementie zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn.

De toegang is gratis. Omdat we voor iedereen een zitplaats willen regelen, verzoeken we je aan te melden per email via  geheugencafevught@gmail.com

Tijdens deze avond is ook de Geheugenbibliotheek vertegenwoordigd met informatiemateriaal en boeken over dementie.
Het Geheugencafé is één van de activiteiten van het Dementienetwerk Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Huis73 Bibliotheek Vught, Ouderen Samen, Vereniging 55+ Helvoirt en ABZ.
Het Geheugencafé Vught wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vught.

 

Seniorenbus
Mensen die vervoerd willen worden melden dat uiterlijk op 6 oktober 2021 bij de Seniorenbus. Tel 073-7113191 of per e-mail seniorenbusvught@gmail.com

Voor de Seniorenbus zijn de volgende corona maatregelen van toepassing: een mondkapje is verplicht, geen klachten, zelfstandig kunnen in- en uitstappen en de gebruikelijke hygiënemaatregelen.

Abonnees betalen het gebruikelijke tarief (één bonnetje per rit) en niet-abonnees kunnen mee voor €1,25 per rit ( = enkele reis). Contant betalen in de bus en het liefst met pin.